Balkon in het schuttersgebouw van Schuttersgilde Claudius Civilis

Afbeelding van het balkon in de schutterstent van schuttersgilde Claudius Civilis te Pannerden met daarop muzikanten jaren 50.

Pannerdense Kermis, 25 jaar lang, van oktober 1945 tot oktober 1969 heeft dit orkest de dansmuziek verzorgd. Het balkon wordt tot op heden toe nog altijd gebruikt als de plaats voor de band of orkest.
De Dansen werden bekend gemaakt door middel van het bord dat aan de balustrade hangt. Op deze foto wordt de Engelse (Engelsche)Wals getoond. En werd aangekondigd door De Dansmeester.
Dit orkest was opgericht door de broers Jan en Cor Kamps. De samenstelling is regelmatig gewijzigd, echter deze twee heren hebben 25 jaar de leiding gehad en met veel passie de muziek verzorgd tijdens de kermisdagen

Van Links naar Rechts...
Hentje Bruns – Saxofoon, Stef Bruns - Trompet, Toon Kiewiet – Trompet, Gert Wanders – Drums, Wim Kamps – Saxofoon, Cor Kamps – Saxofoon, Jan Kamps -Accordeon en Gerrit Gerritzen (Laatje)- Accordeon.

Tussen Wim en Cor Kamps staat Bertus de Jong (geen muzikant)

Leuk detail: een paar kinderen van Jan Kamps werden regelmatig ingezet als aanvulling op dit orkest. Gerda en Tonny Kamps als zangeres. Daarnaast zat al op zeer jonge leeftijd, vanaf zijn 9e jaar zijn zoon Geert Kamps verscholen, dus niet zichtbaar voor publiek en dus ook niet op deze foto. Omdat toentertijd kinderen niet toegelaten werden in de "tent" werd hij verborgen gehouden.

Zittend op een instrumentenkistje werd ongezien zijn muzikale talent benut op zijn trompet. Tot op heden speelt Geert nog altijd in een band en verzorgt hij de dansmuziek op menig feest. Jong geleerd oud gedaan!

Met dank aan de familie Kamps voor deze bijdrage aan ons Museum.

Aftellen naar de Federatieve Schuttersdag

Postadres

Aerdtsestraat 18

6911AS Pannerden

Email: senaat@claudiuscivilis.nl

Privacy Statement

Wilt u weten hoe wij met uw gegevens om gaan? U vindt het in ons Privacy Reglement Claudius Civilis.

Bezoekadres

Dorpsplein 11

6911 AJ Pannerden

0316 - 371319

Voor al uw vragen gerelateerd aan Schuttersgilde Claudius Civilis:

senaat@claudiuscivilis.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.