Geschonken - Fles wijn ter ere van het 100 jarige jubileum in 1953

afbeelding van een geschonken wijnfles uit 1953 ter ere van het 100 jarige jubileum van schuttersgilde claudius civilis

Deze bijzondere schenking hebben wij verkregen van de familie Peters, van de Raayhof. Het betreft hier een fles wijn ter ere van het 100 jarige jubileum in 1953.

Op het etiket staat de volgende vermelding:

Claudius Civilis
1853 - 1953
St. Emilion Superieur
1947
Appellation Controlée
De Nederlansche Wijnkoperij

Het 100 jarige jubileumfeest in 1953

Hiervoor zijn we even in het boek "Claudius Civilis, Deur eeuwen en deur jaoren" gedoken. Daarin staat het volgende beschreven over het eeuwfeest van Claudius Civilis in 1953:

Leo Haggenburg ontvangt de bataaf Claudius Civilis tijdens het 100 jarige jubileum van schuttersgilde Claudius Civilis te Pannerden

(De veldheer Claudius Civilis wordt welkom geheten door president Leo Haggenburg)

De feestelijkheden begonnen op zaterdag 9 mei met een ronde door het dorp. Daarbij werd bij het veer naar Doornenburg de Bataafse veldheer Claudius Civilis afgehaald, om daarna terug te keren naar het Schuttersgebouw waar een receptie werd gehouden. Op de zondag stond een groot gildefeest op het programma en op de maandag was er een kinderfeest met optocht. Alles werd begeleid door vrolijke marsmuziek van harmonie "Wilhelmina".

Prominente gasten: het bestuur van de schuttersvereniging uit delden (OV).

Het erecomité bestond uit: Commisaris der Koningin jhr. dr. J. C. G. Quarles van Ufford, Leo Haggenburg, erevoorzitter van 'Claudius Civilis' uit Doornenburg, oud burgemeesters van Pannerden jhr. mr. dr. Otto van Nispen tot Pannerden en mr. J.W. Peek en pastoor J. Brugman en zijn kapelaans A.M. Richter en J. Calis, alsmede eerwaarde Moeder Overste en de geneesheren Vonk, Van Meeuwen en Ploegmakers.

De bataaf claudius civilis en in het midden koningspaar gerard peters en maria peters bouwman tijdens eeuwfeest

(Koningspaar Gérard Peters en Maria Peters-Bouwman. Achter Gérard Peters staat senator Piet Groenen. Man met Alpino is wellicht een verslaggever)

 

Wij zijn blij met de geschonken bijdrage van de familie Peters. of wij ooit uit deze fles gaan schenken? Daar heeft de suppoost geen passend antwoord op...

Postadres

Aerdtsestraat 18

6911AS Pannerden

Email: senaat@claudiuscivilis.nl

Privacy Statement

Wilt u weten hoe wij met uw gegevens om gaan? U vindt het in ons Privacy Reglement Claudius Civilis.

Bezoekadres

Dorpsplein 11

6911 AJ Pannerden

0316 - 371319

Voor al uw vragen gerelateerd aan Schuttersgilde Claudius Civilis:

senaat@claudiuscivilis.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.