Boek - Claudius Civilis Deur eeuwen en deur jaoren (1853-2003)

Boek schuttersgilde claudius civilis pannerden met als titel deur eeuwen en deur joaren 1853-2003

In ons museum is er een document (we beschouwen het als een bijzonder document) die niet mag ontbreken. Het betreft hier een mooie weerspiegeling van het rijke verleden van onze Schuttersgilde. Het boek is geschreven door de heer Ben Janssen met medewerking van Hugo van den Bogaard en is in 2003 uitgegeven ter ere van het 150-jarige jubileum.

De titel op zich is al een mooie weergave van traditioneel dialect. "Deur eeuwen en deur jaoren", zoals ze in Pannerden (Liemers) zeggen, dekt op een subtiele manier de inhoud van het boek. Dit boek beschrijft een aantal bijzondere fases in de geschiedenis van Schuttersgilde Claudius Civilis. Startende met informatie over Pannerden in de 18e eeuw, vervolgens de oprichting van het Schuttersgilde, om daarna verschillende periodes te beschrijven met veel details.

Ook een overzicht van alle Koningsparen, lijsten van senatoren en presidenten verrijken het boek. Een must have voor eenieder die lid is, geschiedenis interessant vindt, of suppoost is van dit digitale museum.

Er zijn nog enkele exemplaren ter beschikking. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over de hobbies van Hugo van den Bogaard, klik hier om naar zijn persoonlijke website te gaan!

boek en bril

(Onze suppoost is even aan het lezen...)

Postadres

Aerdtsestraat 18

6911AS Pannerden

Email: senaat@claudiuscivilis.nl

Privacy Statement

Wilt u weten hoe wij met uw gegevens om gaan? U vindt het in ons Privacy Reglement Claudius Civilis.

Bezoekadres

Dorpsplein 11

6911 AJ Pannerden

0316 - 371319

Voor al uw vragen gerelateerd aan Schuttersgilde Claudius Civilis:

senaat@claudiuscivilis.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.