2021 - Een bericht vanuit het bestuur naar alle schutters

Schuttersvrienden-en vriendinnen,

Al ruim een jaar heeft het coronavirus ons in haar greep. Nagenoeg alle activiteiten hebben we in 2020 moeten annuleren. Toch waren er ook alternatieven, o.a. de Biergarten in Augustus. Ook dit jaar hebben we tot nu toe geen activiteiten kunnen houden, en dat terwijl we daar allemaal zo aan toe zijn. We hebben dan ook goede hoop dat we in de 2ehelft van het jaar toch weer van alles kunnen organiseren.

Allereerst hebben we op zondag 25 juli een schuttersdag gepland die in het teken staat van onze jubilarissen van 2020 en 2021 en waarbij de oud-koningen en koninginnen gaan strijden om de titel van Keizer(in) van Claudius Civilis. Binnenkort meer informatie o.a. via onze website en social media. Op zondag 26 september organiseren wij een Schuttersfestival in Pannerden. Dit festival is een alternatief voor het (kring)concours, aangezien alle federatieve evenementen dit jaar niet doorgaan. Momenteel hebben zich zo’n 20 verenigingen ingeschreven om deze dag samen met ons te vieren. Vieren dat we als schutters elkaar weer kunnen treffen. Naast een rondgang vinden alle activiteiten in en rond het schuttersgebouw plaats. Tevens zal er geschoten worden voor de titel van Kringkoning van de Liemers. Een week later is het dan tijd voor het jaarlijkse hoogtepunt, de Paanderse Kermis!

Naast alle voorbereidingen voor deze evenementen wordt er ook nog steeds gewerkt aan ons schuttersgebouw. Op initiatief van een 4-tal dames (de 4 musketiers) is er een project gestart met de naam “de Bataafse opstand”. Hierbij krijgen de entree en de bar een grondige opknapbeurt en wordt het nog gezelliger in het schuttersgebouw. Vele vrijwilligers zijn intussen druk bezig en hopelijk kunnen we jullie het eindresultaat tijdens de ledenvergadering laten zien. Kun je niet zolang wachten of wil je graag je steentje bijdragen aan dit project neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om dit alles te kunnen blijven doen, hebben we uiteraard ook inkomsten nodig. Zoals gezegd moeten we de inkomsten uit evenementen al enige tijd missen, dus de bijdrage uit contributie is cruciaal. Zoals elk jaar zal de contributie inning eind mei plaatsvinden, we hebben besloten dat deze ook dit jaar gewoon plaats zal vinden, ondanks de onzekere tijden. Naast onderhoudskosten lopen ook de vaste lasten gewoon door. De contributie inning zal grotendeels via automatische incasso plaatsvinden en we gaan er vanuit dat iedereen achter dit besluit staat. Mochten er situaties zijn waarin dit wellicht problemen geeft dan kunt u altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met onze penningmeester.

Voor nu is het vooral zaak om ons te houden aan de maatregelen en aan onze gezondheid te denken. Daarom ook vanuit Claudius Civilis; HOU VOL! Hopelijk kunnen we u dan weer snel ontvangen in ons schuttergebouw onder betere omstandigheden. Blijf gezond, let op uzelf en op elkaar.

Met vriendelijke schuttersgroet, namens directie en senaat,

Michiel Loef - Secretaris

2022 Senaat

Postadres

Aerdtsestraat 18

6911AS Pannerden

Email: senaat@claudiuscivilis.nl

Privacy Statement

Wilt u weten hoe wij met uw gegevens om gaan? U vindt het in ons Privacy Reglement Claudius Civilis.

Bezoekadres

Dorpsplein 11

6911 AJ Pannerden

0316 - 371319

Voor al uw vragen gerelateerd aan Schuttersgilde Claudius Civilis:

senaat@claudiuscivilis.nl

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.