Schuttersvrienden- en vriendinnen,

Momenteel leven we in een lastige en onzekere tijd. Een wereldwijde pandemie heeft ons in haar greep en over het verdere verloop ervan is helaas nog veel onduidelijkheid. Wat intussen wel duidelijk is geworden, is dat grote vergunningsplichtige evenementen tot 1 september niet zijn toegestaan. Daarmee hebben we ook een grote streep door een aantal activiteiten van ons schuttersgilde moeten zetten, zoals concoursen, Koningsbal- en dag en Keizerschieten. Stuk voor stuk activiteiten waar we juist nu zo naar uitzien. Uiteraard begrijpen wij de genomen maatregelen volkomen, de gezondheid van ons allen staat nu voorop.

Wat de consequenties zijn voor evenementen na 1 september is nog niet duidelijk. Daarmee weten we dus ook nog niet of onze kermis, in welke vorm dan ook, door zal kunnen gaan. We zijn intussen wel begonnen met de eerste voorbereidingen en gesprekken. Daarnaast wordt onderzocht welke maatregelen en eventuele aanpassingen wij kunnen en moeten doen voor de toekomst. Vooralsnog staat de algemene ledenvergadering op de agenda voor vrijdag 3 juli aanstaande. Graag praten wij u bij over onze financiën en jaarverslag. Tevens staan de nieuwe statuten en reglementen op de agenda en willen we graag wat plannen en ideeën delen. De uitnodiging voor de vergadering volgt.

Intussen wordt er ook onderhoud gepleegd aan ons schuttersgebouw. Zo is er onlangs een nieuw dak op de linkeraanbouw gekomen en worden er diverse kleinere onderhoudszaken opgepakt. Om dit alles te kunnen blijven doen, hebben we uiteraard ook inkomsten nodig. Aangezien de inkomsten uit evenementen voor een groot deel wegvallen is de bijdrage uit contributie dit jaar cruciaal. Zoals elk jaar zal de contributie inning eind mei plaatsvinden, en hebben we besloten dat deze ook dit jaar gewoon plaats zal vinden, ondanks de onzekere tijden. Naast onderhoudskosten lopen ook de vaste lasten gewoon door. De contributie inning zal grotendeels via automatische incasso plaatsvinden en we gaan er vanuit dat iedereen achter dit besluit staat. Mochten er situaties zijn waarin dit wellicht problemen geeft dan kunt u altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met onze penningmeester. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst. Op bestuurlijk vlak hebben we hier afgelopen jaar al stappen in gezet, het gebouw wordt nu onder handen genomen en zoals we al vaker hebben gezegd, alleen samen kunnen wij dit aan!

Voor nu is het vooral zaak om ons te houden aan de maatregelen en aan onze gezondheid te denken. Daarom ook vanuit Claudius Civilis ; HOU VOL ! Hopelijk kunnen we u dan weer ontvangen in ons schuttergebouw onder betere omstandigheden.

Blijf gezond, let op uzelf en op elkaar.

Met vriendelijke schuttersgroet,

Namens directie en senaat,

Michiel Loef, Secretaris.

Welke Sectie?

Bezoekadres

Dorpsplein 11

6911 AJ Pannerden

0316 - 371319

Voor al uw vragen gerelateerd aan Schuttersgilde Claudius Civilis:

senaat@claudiuscivilis.nl

Postadres

Aerdtsestraat 18

6911AS Pannerden

Email: senaat@claudiuscivilis.nl

Privacy Statement

Wilt u weten hoe wij met uw gegevens om gaan? U vindt het in ons Privacy Reglement Claudius Civilis.