Kringconcours EMM Groessen afgelast

Officierencorps_2019
Categorie
Officierencorps
Datum
zondag 17 mei 2020 00:00
Locatie
Groessen

AFGELASTEN CONCOURS

Beste Schuttersvrienden en -vriendinnen,

U volgt ongetwijfeld ook de corona crisis met de daaruit voortkomende besluiten vanuit de overheid op de voet. De gevolgen daarvan zijn om ons heen duidelijk zichtbaar: scholen sluiten en bejaarden/verzorgingshuizen mogen geen bezoek meer toelaten. Dit zijn pas enkele maatregelen die de laatste dagen zijn getroffen, maar waarvan wij denken dat deze nog verder zullen worden uitgebreid als het aantal zieken en overledenen aan deze ziekte blijft stijgen. Kijkend naar het “heuvel”-grafiekje dat eenieder ongetwijfeld heeft gezien, blijkt dat we nog lang niet over de top zijn aangezien het aantal zieken en overledenen per dag toeneemt.
De methode die het kabinet heeft ingezet is een soort vertragingstactiek /uitsmeer methode, waardoor het voor de medische zorg mogelijk blijft de mensen te helpen. We zijn bang dat het nog wel een tijdje zal duren voordat de zieken-aantallen afnemen en we elkaar weer de hand kunnen schudden en dicht op elkaar een feestje kunnen vieren.

Met de wetenschap van nu vrezen we dat het jubileumweekend van onze Schutterij EMM op 15, 16 en 17 mei naar alle waarschijnlijkheid niet door zal kunnen gaan. Naast dat we volgens het advies van de overheid (waarschijnlijk) pas na 6 april weer bijeenkomsten mogen organiseren denken we dat niet iedereen direct warm zal lopen om het organiseren van het weekend voort te zetten. Hierin speelt het gevoel van onzekerheid en angst een grote rol en zullen mensen voorzichtig blijven. Nu al zie je dat grote evenementen tot einde mei zijn afgelast. Na intensief onderling overleg vinden we het vreselijk om deze weloverwogen conclusie te moeten trekken: dat het beter is om het jubileumweekend af te gelasten. We hebben er samen met de commissies heel veel tijd en energie in gestoken, maar uiteindelijk staat gezondheid voorop!

Alvast vooruit kijkend hopen we over 2 jaar de draad weer op te kunnen pakken en het schuttersconcours Kringdag de Liemers 2022 te mogen organiseren. Wanneer hierover zaken duidelijk zijn zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

We hadden u graag anders willen berichten, maar gezien de omstandigheden zien wij geen ander besluit dan het afgelasten van het 125-jarige jubileumweekend van Schutterij EMM Groessen.

Mensen, heel veel dank voor uw begrip!
Blijf gezond!
Tot een later moment!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van Schutterij EMM Groessen

 
 

Alle datums

  • zondag 17 mei 2020 00:00

Powered by iCagenda

Activiteiten Kalender

Kalender overzicht van onze activiteiten. Ook terug te vinden onder menu item "Activiteiten".

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
25
Datum : dinsdag 25 augustus 2020
26
27
28
29
30
31