Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor Wilhelmina Didam is afgelast

Vendeliers
Categorie
Officierencorps
Datum
zondag 29 maart 2020 08:15 - 18:00
Locatie
Didam

Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor afgelast

DIDAM – De 470 vendeliers die op zondag 29 maart in de markthal in Didam werden verwacht, kunnen thuisblijven. Want ook het Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor gaat vanwege het coronavirus niet door.

Dit heeft de organiserende schutterij Wilhelmina Didam en de Gelderse Schuttersfederatie gisteravond moeten besluiten. Voor het evenement hadden zich 36 schutterijen uit heel Gelderland ingeschreven. “Van Groesbeek tot aan de Achterhoek”, zegt vicevoorzitter Wim Klaassen.

Het indoor vendelen is de traditionele opening van het schuttersseizoen. “Het is jammer dat we het af hebben moeten blazen”, vindt Klaassen. “Maar het zat er wel een beetje aan te komen, gezien de ontwikkelingen. Naast de 470 vendeliers hadden we die dag ongeveer eenzelfde aantal toeschouwers verwacht. Dan is de kans op verspreiding van het virus natuurlijk groot. Gelukkig hebben we vooraf niet teveel kosten gemaakt, zodat we er financieel niet slechter van worden. Al hadden we wel gehoopt dat het evenement ons juist wat geld zou opleveren. Maar helaas.”

 
 

Alle datums

  • zondag 29 maart 2020 08:15 - 18:00

Powered by iCagenda